Teamcoaching

Bij coaching denk je misschien aan één-op-één gesprekken. Toch kan ook voor groepen en afdelingen coaching erg waardevol zijn: noem het team coaching.

blog-article-3

Wat voor soort teamcoaching?

Bij coaching denk je misschien aan één-op-één gesprekken. Toch kan ook voor groepen en afdelingen coaching erg waardevol zijn: noem het teamcoaching. De dynamiek en onderliggende patronen van een team, en daarmee het optimaal op elkaar afgestemd samenwerken, worden door teamcoaching meer inzichtelijk en effectiever.
 

Doel & resultaat teamcoaching

Samen met mijn AC&T collega’s ondersteun ik teams in hun ontwikkelproces. De team-specifieke situatie en doelstellingen bepalen uiteindelijk de duur, aanpak en inzet van methodieken en tools. Centraal staat het samen ervaringsgerichte leren: handelen, daar met elkaar op reflecteren en dit koppelen aan de gestelde doelen. Het gebeurt altijd interactief, op basis van hetgeen zich in het hier-en-nu voordoet. Zo worden teamleden zich bewust van hun gedrag en overtuigingen en kunnen ze alternatief gedrag en samenwerkingsmanieren ontwikkelen.
 

Coachen kan op een hoop verschillende manieren, waarbij ik graag werk met: personal coaching, teamcoaching en 360 graden feedback.

 

Doel van coaching

Mijn hoofddoel is om persoonlijke kwaliteiten optimaal te benutten en belemmeringen op te heffen. Daarnaast is het doel dat de deelnemer meer grip op taken en sociale processen krijgt, effectiever wordt en meer bezig is met de zaken die ertoe doen op manieren die bij hem of haar passen en aanspreken.
 

Coaching is tegenwoordig steeds minder aan een bepaalde locatie gebonden. Er zijn steeds meer mogelijkheden om op afstand te begeleiden en als coach reis ik door het hele land. We bieden dus zeker niet alleen coaching aan in Limburg.

Bij coaching denk je misschien aan één-op-één gesprekken. Toch kan ook voor groepen en afdelingen coaching erg waardevol zijn: noem het team coaching.